Πολύ συχνά, οι αγαπημένοι μας celebrities μοιράζονται μαζί μας τις αγαπημένες τους συνταγές! Εμείς επιλέξαμε τις πιο λαχταριστές και εύκολες μακαρονάδες που βρήκαμε από 3 Ελληνίδες celebrities – bloggers και τις δοκιμάσαμε! Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, πώς να φτιάξετε μόνοι σας -εύκολα & γρήγορα- μία λαχταριστή μακαρονάδα στη στιγμή!

1.Μεσογειακή μακαρονάδα με φέτα, ντοματίνια και ελιές από τη Δούκισσα Νομικού!

Μερικές από τις αγαπημένες συνταγές της Δούκισσας περιλαμβάνουν μακαρόνια, όπως και η ίδια έχει γράψει πολλές φορές. Η «Μεσογειακή Μακαρονάδα» αποτελεί την πιο δροσιστική, αλλά και υγιεινή επιλογή για το καλοκαίρι, αφού τρώγεται και κρύα και δεν έχει περιττά λιπαρά! Διαβάστε παρακάτω πώς να την φτιάξετε και εσείς, πανεύκολα:

Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):

1 πακέτο μακαρόνια spaghetti περίπου 30 ντοματίνια ή 2 με 3 ντομάτες 4 κουταλιές της σούπας ελιές, κομμένες σε ροδέλες (είτε έτοιμες είτε τις κόβετε εσείς) 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη 1 μεγάλο κομμάτι φέτα (περίπου 100 γραμμάρια) 1 μικρό ποτηράκι κρέμα βαλσάμικο 1 κουταλάκι ζάχαρη λίγο λάδι αλάτι & πιπέρι φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια al dente. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα ντοματίνια μέχρι να καραμελώσουν. Για ακόμη πιο δροσερό αποτέλεσμα, αφήστε τα για λίγο, απλώς, να πάρουν χρώμα. Βάζετε όσο αλάτι θέλετε και σβήνετε με βαλσάμικο. Ρίχνετε την κάπαρη και τις ελιές και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 2’. Βάζετε τη ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε σε ένα μπολ όσα μακαρόνια θέλετε και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρετε ρίχνοντας τον μαϊντανό ή τη ρίγανη και το πιπέρι. *Για να κάνετε τη συνταγή σας ακόμη πιο υγιεινή, επιλέξτε μακαρόνια ολικής, τα οποία ταιριάζουν υπέροχα! Πηγή: queen.gr

2.Μακαρονάδα με τόνο από την Τζένη Μπαλατσινού!

Η Τζένη Μπαλατσινού μοιράζεται, συχνά, με το κοινό της τις αγαπημένες της συνταγές, οι οποίες αποδεικνύονται πάντα πεντανόστιμες και υγιεινές! Έτσι, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε την κόκκινη μακαρονάδα της με τόνο, την οποία βρήκαμε πανεύκολη και… πολύ νόστιμη!

Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):

1 πακέτο spaghetti 2 κονσέρβες τόνου σε νερό 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό θυμάρι 1 κουταλιά της σούπας λάδι Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού βράσετε τα μακαρόνια al dente, τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.  Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις κονσέρβες τόνου, τις οποίες έχετε στραγγίξει και συνεχίζετε να μαγειρεύετε. Μετά από 3 λεπτά περίπου, ρίχνετε την ντομάτα και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 20’ σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος, ρίχνετε τα θυμάρι και τον μαϊντανό. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε βαθύ μπολ! Πηγή: jenny.gr

3. Spaghetti με πολύχρωμες πιπεριές, σάλτσα τομάτας & κεφαλοτύρι από τη Φαίη Σκορδά!

Μια απλή συνταγή που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, αφού είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά! Πράγματι, δοκιμάσαμε τη συνταγή της Φαίης Σκορδά και διαπιστώσαμε πως όχι μόνο είναι γρήγορη & εύκολη, αλλά και πεντανόστιμη! Εάν ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε για μαγειρική είναι λιγοστός, τότε αυτή η μακαρονάδα είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς!

Θα χρειαστείτε (για 2 άτομα):

1 πακέτο μακαρόνια Νο10 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 400 γρ. σάλτσα τομάτας ½ ποτηράκι λευκό κρασί 150 γρ. κεφαλοτύρι πιπέρι & αλάτι 3 κλωναράκια δεντρολίβανο 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφού βράσετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και προσθέτετε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Κόβετε τις χρωματιστές πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνετε σε λάδι που καίει. Τις σοτάρετε καλά για 4 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι, έως ότου πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, σβήνετε με λευκό κρασί και προσθέτετε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά για να απλωθεί η σάλτσα! Τρίβετε το κεφαλοτύρι και το δεντρολίβανο και σερβίρετε! Πηγή: faysbook.gr