Γλώσσα

Τα μακαρόνια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και είναι σχετικά εύκολα και απλά στο μαγείρεμα! Εάν όμως θέλεις να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα, σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις λάθη κατά το μαγείρεμά τους, τα οποία θα σου στοιχίσουν γεύση και χρόνο! Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα 5 συχνότερα λάθη που όλοι μας έχουμε κάνει και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε!

  1. Ξεπλένετε τα μακαρόνια.

Γιατί να βρέξετε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο; Το μόνο που καταφέρνετε είναι να απομακρύνετε το άμυλο, το οποίο βέβαια χρειαζόμαστε στη διατροφή μας. Επιπλέον, τα μακαρόνια χάνουν την γεύση τους και η σάλτσα δεν στέκεται καλά!
Tip: Απλώς σουρώστε τα καλά και περιχύστε τα με τη σάλτσα της επιλογής σας!
  1. Πετάτε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

Ξανασκεφτείτε το! Κρατήστε περίπου 2 φλιτζάνια νερό από τα βρασμένα μακαρόνια προτού τα σουρώσετε. Χρησιμοποιείστε το στη σάλτσα που θα τα συνοδεύσετε για να της δώσετε έξτρα γεύση!
  1. Δεν ανακατεύετε αρκετά!

Βάζετε τα μακαρόνια να βράζουν και τα αφήνετε στη φωτιά για περίπου 10’; Μην κάνετε αυτό το λάθος! Μόλις τα ρίξετε, αμέσως ανακατέψτε για περίπου 1’ συνεχόμενα, ώστε να αποφύγετε να κολλήσουν! Συνεχίστε σταδιακά το ανακάτεμα καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Tip: Ρίξτε τα μακαρόνια στο νερό μόλις έχει βράσει, όταν δηλαδή κοχλάζει! Αν τα ρίξετε νωρίτερα επειδή… βιάζεστε θα κολλήσουν και θα γίνουν πολύ μαλακά!
  1. Ρίχνετε λίγο αλάτι.

Όσο και να προσέχετε τη διατροφή σας… μην φοβηθείτε το αλάτι! Βάλτε αρκετό αλάτι στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει ήδη βράσει και πριν ακριβώς ρίξετε τα μακαρόνια! Άλλωστε, μόνο περίπου το 25% θα κολλήσει τελικά στα μακαρόνια σας! Μην θεωρείτε πως επειδή θα αλατίσετε τη σάλτσα, δε χρειάζεται να αλατίσετε και τα μακαρόνια. Δε θα είναι το ίδιο νόστιμα…!
  1. Χρησιμοποιείτε μικρή κατσαρόλα.

Τα μακαρόνια ΔΕΝ μαγειρεύονται σωστά εάν δεν τα μαγειρεύετε σε αρκετά μεγάλο σκεύος. Πρέπει να έχουν αρκετό χώρο να ανακατεύονται. Διαφορετικά, θα κολλήσουν μεταξύ τους και πιθανότατα θα σπάσουν, χάνοντας την πραγματική τους νοστιμιά!