Γλώσσα

Κάθε φαγητό έχει το... οινικό του ταίρι! Μπορούν να γίνουν άπειροι συνδυασμοί κάθε φαγητού με κρασί, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες γύρω από το θέμα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα! Έτσι και η πίτσα, ανάλογα με τα υλικά της, συνδυάζεται τέλεια με διάφορες ποικιλίες κρασιού!

Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικό κρασί για τη δική σου πίτσα;

1.Πίτσα Μαργαρίτα

Για μια τόσο ελαφριά γεύση, όπως η Μαργαρίτα, σίγουρα, αξίζει να ξεκινήσει κανείς με ελαφριά κόκκινα ή ροζέ κρασιά, όπως το Garnacha. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύονται μοναδικά οι γεύσεις του βασιλικού και των άλλων φρέσκων υλικών!

2.Πίτσα Πεπερόνι

Η Πίτσα Πεπερόνι έχει μια πολύ έντονη γεύση, λόγω των λουκάνικων και άλλων μπαχαρικών και υλικών που περιέχει, όπως πιπέρι ή σκόρδο. Έτσι, το κρασί που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι, επίσης, έντονο, ώστε να αντισταθμίζει τις γεύσεις, και να μην "επισκιάζεται" από την πίτσα. Κατάλληλη επιλογή ποικιλίας, σε αυτή την περίπτωση, είναι το Sangiovese, το δημοφιλέστερο σταφύλι της Ιταλίας με την έντονη γεύση!

3.Πίτσα με τυρί και κόκκινη σάλτσα

Σε αυτή την απλή, αλλά γευστική ιταλική πίτσα, ταιριάζουν αρκετές ποικιλίες κρασιού! Γενικότερα, για να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την γεύση που κυριαρχεί. Σε αυτή την πίτσα, κυρίαρχη είναι η κόκκινη σάλτσα, επομένως, τίποτα δε θα ταίριαζε καλύτερα από ένα blend που συνδυάζει Grenache, Syrah και Mourvedre!

4.Πίτσα με κοτόπουλο και bbq sauce

Σε πίτσες με γλυκές γεύσεις, όπως η barbeque sauce pizza, θα πρέπει να ψάχνουμε κρασιά που αναδεικνύουν, αρχικά, το φρούτο. Έτσι, μια καλή επιλογή αποτελεί το Touriga ή το Malbec, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και έχουν μια πιο γλυκιά επίγευση.

5.Πίτσα Αλλαντικών

Ό, τι αλλαντικό και να περιέχει η πίτσα σας, λουκάνικο, ζαμπόν, μπέικον ή καπνιστή μπριζόλα, σίγουρα, ταιριάζει απόλυτα με ένα μέτριας οξύτητας κόκκινο κρασί, με φρουτώδη αρώματα. Εμείς σας προτείνουμε ένα Syrah ή ένα Cabernet Sauvignon!