Ήξερες ότι τα μακαρόνια αναδείχθηκαν ως το πιο δημοφιλές πιάτο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Charity Oxfam, ξεπερνώντας, μάλιστα, την pizza και το κρέας; Αν, λοιπόν, και εσύ ανήκεις σε αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν σε μία Μακαρονάδα Napolitana ή Bolognese, τότε ετοιμάσου να τις αγαπήσεις ακόμη πιο πολύ! Διάβασε παρακάτω 6 ενδιαφέροντα facts που μάλλον δε γνωρίζεις για το αγαπημένο σου πιάτο! 1. Νόμιζες πως η pasta είναι ιταλικής προέλευσης; Κι όμως, παρά την κοινή αντίληψη, τα πρώτα δείγματα pasta ξεκινούν από την Κίνα! Μπορείς να μάθεις περισσότερα σε προηγούμενο άρθρο μας. 2. Υπάρχουν τουλάχιστον 600 διαφορετικά σχήματα μακαρονιών που παράγονται παγκοσμίως, με το spaghetti και τις πένες να είναι από τα πιο γνωστά! 3. Στην πραγματικότητα, η λέξη pasta, που τη μεταφράζουμε ως μακαρόνια, είναι ελληνικής και λατινικής προέλευσης και στα ελληνικά σημαίνει "χυλός κριθαριού", γιατί για να παραχθούν, αναμειγνύεται αλεύρι με νερό και άλλα υλικά! 4. Αν είσαι fan των Al Dente μακαρονιών, τότε σου έχουμε καλά νέα! Σε αντίθεση με τα καλοβρασμένα, τα Al Dente είναι καλύτερα για το στομάχι και το κρατούν γεμάτο για περισσότερη ώρα! 5. Η Ιταλία παράγει τουλάχιστον 1,700,000 τόνους μακαρονιών κάθε χρόνο! Μάλιστα, ο μέσος Ιταλός τρώει ετησίως τουλάχιστον 27 κιλά μακαρόνια! Είναι πάρα πολλά αν σκεφτούμε ότι ο μέσος Αμερικανός τρώει περίπου 11 κιλά κάθε χρόνο! 6. Αρχικά, τα μακαρόνια τρώγονταν με το χέρι, και όχι με πιρούνι ή κουτάλι! Αυτό οφείλεται στο ότι οι σάλτσες, με πρώτη τη σάλτσα ντομάτας, ήρθαν πολύ αργότερα!