Μπορεί να έχουμε συσχετίσει την Chefs, όμως, η πίτσα αποτελεί πηγή έμπνευσης για… gourmet δημιουργίες! Δείτε παρακάτω 5 από τις πιο εκλεπτυσμένες πίτσες με τα πιο… ακριβά υλικά!

1. Maze, Λονδίνο, Εστιατόριο του Gordon Ramsey — $250

Η πιο γνωστή και… ακριβή πίτσα του εστιατορίου του γνωστού Chef, κοστίζει τουλάχιστον 250 δολάρια! Περιέχει πουρέ κρεμμυδιών με πάστα λευκής τρούφας, μοτσαρέλα, ιταλικό τυρί fontina, πανσέτα, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά. Τι είναι, όμως, αυτό που την κάνει τόσο ακριβή; Τα ξύσματα λευκής τρούφας που ο σεφ ρίχνει από πάνω, αφού σερβιριστεί! Όπως είναι φυσικό, η τιμή εξαρτάται από το πόσα γραμμάρια τρούφας θα προσθέσεις ως topping!Gordon Ramsey

2.Stevenson Pizza, Καναδάς, από την Stevenson Pizza Company — $450

Αν τη συγκρίνουμε με τις επόμενες gourmet πίτσες, η συγκεκριμένη, μάλλον, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή για αυτό που προσφέρει. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει χαβιάρι, καβουρόψιχα, αστακό και γαρίδα tiger prawn! Μάλιστα, χρειάζεται 1 εβδομάδα να ετοιμαστεί, οπότε φρόντισε να την…προπαραγγείλεις!

Stevenson Pizza

3.Nino's Bellissima Pizza, Μανχάταν από τον Nino Selimaj — $1,000

Η πίτσα του Nino Selimaj αποδείχτηκε “hit”, όταν εντάχθηκε στο menu ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη! Η τιμή της οφείλεται, κυρίως, στο χαβιάρι, το οποίο κοστίζει από μόνο του 850$! Περιλαμβάνει 6 διαφορετικά είδη χαβιαριού, ανάμεσά τους 2 από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο – Beluga και Russian Royal Sevruga. Η γεύση της ενισχύεται με λεπτές φέτες αστακού, crème fraiche, rolls σολομού, σχοινόπρασο και πάστα από wasabi!Nino's Belissima Pizza

4.Pizza Royale 007, από τον Domenico Crolla — $4,200

Η συγκεκριμένη πίτσα έχει πάρει το όνομα της από τον… James Bond. Γιατί, όμως, κοστίζει πάνω από 4.000 δολάρια; Η απάντηση βρίσκεται στον χρυσό (!). Η Pizza Royale σερβίρεται με ξύσματα χρυσού 24 καρατίων, χαβιάρι που έχει νοτίσει με σαμπάνια και αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ 100 χρόνων! Σίγουρα, δεν είναι μια πίτσα που τρώμε καθημερινά…Pizza Royale

5.Luis XIII, Ιταλία, από τον Renato Viola — $12,000

Με τιμή που αρκεί για την αγορά ενός αμαξιού, η συγκεκριμένη πίτσα χρειάζεται 72 ώρες προετοιμασίας, λόγω του χρόνου που αφήνεται η ζύμη να «ξεκουραστεί». Ως toppings, περιλαμβάνει μοτσαρέλα bufala, 3 διαφορετικά είδη χαβιαριού και εκλεκτό αστακό που πασπαλίζεται με… ροζ αλάτι από τον ποταμό Μάρρεϋ στην Αυστραλία! Μάλιστα, στην τιμή περιλαμβάνεται η παρασκευή της πίτσας στην άνεση του σπιτιού σας από 3 Ιταλούς σεφ! Μπορεί αυτά να φαντάζουν υπερβολικά στους περισσότερους από εμάς, όμως, η επιτυχία που σημειώνει η εν λόγω πίτσα, αποδεικνύει ότι υπάρχουν καταναλωτές πρόθυμοι… να την πληρώσουν!

Renato Viola